9 ilde “BOZDOĞAN-35” operasyonu! 30 şüpheli gözaltına alındı

9 ilde gerçekleşen, Jandarma ve Emniyet birimleri tarafından koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 30 şüpheli gözaltına alındı.

9 ilde “BOZDOĞAN-35” operasyonu! 30 şüpheli gözaltına alındı

Jandarma ve Emniyet birimleri tarafından koordineli olarak gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-35" adı verilen operasyonlarda 30 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, bu operasyonlar DEAŞ terör örgütüne yönelik yapıldı.

Operasyonlar, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yedi ilde jandarma, iki ilde ise polis ekipleri tarafından yürütüldü. İstanbul, Adana, Ankara, Diyarbakır, Osmaniye, Yozgat ve Mersin'deki jandarma operasyonlarında toplam 15 şüpheli, Hatay ve Kütahya'daki polis operasyonlarında ise 15 şüpheli yakalandı.

Yakalananlar arasında, DEAŞ adına mühimmat temin eden, kaçakçılık faaliyetlerini organize eden ve örgüt mensuplarıyla irtibatlı olduğu belirlenen şüpheliler bulunuyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca, örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler